19 Mayıs 2012 Cumartesi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun



ANKARA
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Resmi bayram ve kutlamalarla ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle bu yıl ilk kez resmi törenler olmadan kutlanan Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, ilk etkinlik 19 Mayıs Spor Salonu'nda başladı. Saat 08.00'den itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde Ankara Kulübü Seymenleri ve Ankara Üniversitesi öğrencileri ile lise öğrencilerinden oluşan kortej, stadyumda toplandı. Gençlik yürüyüşüne katılacak olan öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Bulvarı'ndan hareket etti. Kortej bulvarı takiben Ulus'taki Atatürk Anıtı'na gelerek anıta çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi.

Ata'nın huzuruna çıkıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Gençlerle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen Bakan Kılıç, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.
Daha sonra Misaki Milli Kulesi'ne geçen Bakan Kılıç, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Bakan Kılıç, deftere şunları yazdı:

''Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin Büyük Önder'i Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı'nı başlattığınız ve bir daha o günlerin yaşanmaması arzusuyla gençlere bayram olarak bıraktığınız bu kutlu günde Cumhuriyetimizi emanet ettiğiniz Türk gençliği ile huzurlarınızdayız. 'İşte benim doğum günüm' dediğiniz 19 Mayıs tarihi bütün gençlerimiz için emanete sahip çıkma şuurunu yenilemenin adıdır. Gençlik sağlam bir irade, büyük bir kararlılık, sarsılmaz bir inanç ve geri dönüşü olmayan kuvvetli bir şuurla izinizdedir. Her bayram coşkusu tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancımızı pekiştirmektedir. Bu bilinçle, Türkiye'nin geleceğini aydınlatan gençlerimizle birlikte sizi büyük özlemle, minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.''

Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Anıtkabir'den ayrılarak ''30. Uluslararası Gençlik Haftası'' etkinliklerinin gerçekleştirildiği Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti. Bakan Kılıç, burada stantları gezerek etkinlikleri takip etti.

İSTANBULGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ''Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü'' düzenlendi.

Galatasaray Meydanı'nda başlayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey ile çeşitli kurumların temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş, Taksim Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüş sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bando takımı tarafından marşlar çalınırken, öğrenciler de dev Türk bayrağı taşıdı.

Yürüyüşün ardından, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'nda İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey ile kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tören, öğrenciler tarafından halk oyunları ve spor gösterilerinin sunulmasıyla sona erdi.

ESKİŞEHİRHer yıl Atatürk Stadyumu'nda kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, bu yıl spor müsabakalarıyla kutlandı. Eskişehir'i Türkiye ve dünyada temsil eden sporcuların düzenledikleri karşılaşmalar izleyicilerden tam not aldı. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Bu yıl değişen yönetmelik gereği ilk defa askeri tören alayı etkinliklere katılmadı. Kurumların Atatürk Anıtı'na çelenk sunma yönetmeliğinin de değiştiği kutlamalarda, sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı çelengi sunuldu. 

Ardından Atatürk Stadyumu yanında bulunan Atatürk Açık Spor Tesisleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl değişen yönetmelik gereği kutlamalar stadyum içerisinde değil, stadyum dışında spor aktiviteleriyle kutlandı. Eskişehir'i Türkiye ve dünyada temsil eden sporcuların katıldığı 'Ata'ya Saygı' koşusu düzenlendi. Eskişehir Garı'nda Atatürk Stadyumu'na kadar bir kilometrelik alanı koşan yaklaşık 30 sporcudan Osman Başkaya birinci, Erkan Zengin ikinci, Semih Eren ise üçüncü oldu. Etkinliklerde ayrıca, badminton, masa tenisi, judo, güreş, jimnastik alanlarında da sporcular hünerlerini sergiledi. Yapılan karşılaşmalar sonucu dereceye giren sporcular ödüllendirildi. 

Eskişehir'de 19 Mayıs kutlamaları düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Akşam saatlerinde yaklaşık 500 öğrenci Üniversite Caddesi'nde Fener Alayı düzenleyecek.

Bizde Cumhuriyet Üniversitesi Biyokimya Bölümü öğrencileri olarak bu koca ulusumuzun ve üniversite öğrencilerimizin  
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz
Emre DEMİR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder