24 Ocak 2012 Salı

Ulusal Biyokimya Kongresi Konya

Değerli Meslekdaşlarım,

Sizleri 25-28 Eylül 2012 tarihlerinde, Hazreti Mevlana’nın kenti Konya’da Dedeman Otel’de yapılacak olan XXIV.Ulusal Biyokimya Kongresi ve Kongre öncesinde gerçekleştirilecek olan çalıştaylara katılmaya davet etmekten onur duyuyorum.

Bu Kongre’de de Kongre öncesinde genç meslektaşlarımıza yararlı olacağına inandığımız en az iki çalıştay organize etmeyi planladık. Bu çalıştayların konusu sizlerden gelecek istekler doğrultusunda belirlenecektir. Olanaklar ölçüsünde sınırlı sayıda katılımcı kabul edebileceğimiz bu çalıştaylara, genç arkadaşlarımızın geç kalmadan kayıtlarını yaptırmalarını öneririm.

Kongremizin açılış dersi için hem temel hem de klinik biyokimya alanında çalışan meslektaşlarımızın yararlanacağı bir konuşmacının arayışı içindeyiz. Ayrıca Prof. Dr. Sevil Atasoy “keynote” konuşmacı olarak bilimsel programda yer alacaktır.

Her zaman olduğu gibi, kongrede temel ve klinik (tıbbi) biyokimyanın güncel, ilgi çeken ve yenilik taşıyan konuları birbiriyle bağıntılı olarak ele alınacaktır. Kongre kapsamı, konu ve konuşmacılar konusunda sizlerden de öneriler bekliyoruz.

Bu Kongre’de uzun konuşmaların yanı sıra, genç meslekdaşlarımızı özendirmek amacıyla, kısa konuşmalar ve sözlü sunumlar için önemli bir zaman ayrılmıştır. Genç katılımcılara, kısmi yol ve kalacak yer desteği sağlamak üzere TUBITAK’a başvuru yapılacaktır, lutfen şimdiden Dernek’e başvurunuzu yapınız. Kapanış sırasında, Bilimsel Komite tarafından seçilmiş on poster arasından, kura ile belirlenen bir katılımcıya, “laptop” diğer dokuz katılımcıya ise kitap hediye edilecektir. Ayrıca, orada bulunan katılımcılar arasından, kura ile belirlenecek, beş meslektaşımız TBD 2013 yılı Kongresine katılım ücreti ödemeden katılabileceklerdir.

Kongre’de sunulan tüm çalışmalar, SCI Expanded, Journal Citation Reports/Science Edition, Chemical Abstracts, Directory of Open Access Journals, Index Copernicus, EmbaseScopus, indekslerinde indekslenen “Turkish Journal of Biochemistry-Türk Biyokimya Dergisi”, özel sayısında yer alacaktır.

Biyokimya ve ilgili tüm alanlarda yeni bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı bu bilimsel toplantıların gerçekleştirilebilmesi için maddi desteklerini esirgemeyen ve teknolojik gelişmeleri standlarına taşıyarak laboratuvarlarımızın çağdaşlaşmasına katkıda bulunan diyagnostik firmalarını da 24. Ulusal Biyokimya Kongresi’nde, tüm meslekdaşlarımızla birlikte aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Nazmi Özer
Türk Biyokimya Derneği Başkanı

biyokimyaci.net den alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder